Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز آزادراه افسانه‌ای تهران-شمال  بعد از گذشته سال‌ها با حضور رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به بهره‌برداری رسید .

ساخت منطقه یک آزادراه تهران شمال از سال ۱۳۷۵ شروع شد و تا سال ۱۳۹۸ زمان ساخت آن به طول انجامید. با ساخت این قطعه قسمتی از راه فعلی که از طریق کرج عبور می‌کرد حذف شد و مسیر ۳۲ کیلومتری انتهای آزادگان تا شهرستانک باعث کاهش ۶۰ کیلومتری طول مسیر تهران تا شمال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال احداث و ساخت این آزادراه مصرف سوخت بسیار کاهش می‌یابد و در میزان مصرف سوخت حدود ۸۴ میلیون لیتر معادل مصرف سوخت یک روز در کشور، صرفه‌جویی می‌شود.

بیشتر بخوانید: افزایش ۳۵ درصدی طول آزادراه‌های کشور 

 براساس این گزارش خیراله خادمی معاون وزیر راه وشهرسازی  درباره نرخ عوارض این آزادراه گفت: نرخ عوارض این قطعه به صورت شناور خواهد بود، به طوری که در روز‌های عادی نرخ عوارض ۲۵۰۰۰ تومان و در مواقع پیک‌های ترافیکی و پایان هفته نرخ عوارض به ۳۵ هزار تومان افزایش می‌یابد.

او توضیح داد: نرخ عوارض اتوبوس‌ها و مینی بوس‌‌ها ۴۵ هزار تومان خواهد بود و کامیون‌ها و وسایل حمل و نقل سنگین، حق تردد از این قطعه را ندارند.

این مقام مسئول یادآور شد: تمامی دوربین‌های کنترل سرعت و تجهیزات ایمنی در این آزادراه نصب شده و هیچ مشکلی از لحاظ تست گرم و تست سرد در این آزادراه وجود ندارد.

خادمی اظهار کرد: این آزادراه به همت متخصصان ایرانی ساخته شده و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان با نرخ امروز در این آزادراه هزینه شده است.

او ادامه داد: دریافت عوارض از این آزادراه به صورت الکترونیکی و ETC است و برای آن که ترافیک در این آزادراه ایجاد نشود سعی کرده‌ایم عوارض را از سواری‌ها در قالب الکترونیک دریافت‌کنیم.

خادمی توضیح داد: با استفاده از این آزادراه مسافت تهران تا شهرستانک یک ساعت و نیم کوتاه‌تر و حدود ۶۵ کیلومتر مسیر کوتاه می‌شود و مسافران می‌توانند از آزادگان تا شهرستانک را مدت ۲۰ دقیقه تردد کنند.

گفتنی است، آزادراه تهران-شمال ۱۲۱ کیلومتر و دارای دو خط در هر باند با حداکثر شیب طولی مسیر شش درصد است و میانگین سرعت سیری که برای این قطعه در نظر گرفته شده ۸۰ کیلومتر ساعت است.

در این مسیر ۱۸۰ رشته تونل در باند رفت و برگشت وجود دارد و طول تونل‌ها در هر باند رفت و برگشت حدود ۱۰۰ کیلومتر است و طولانی‌ترین تونل‌هایی که در طول این مسیر وجود دارد تالون ۴۸۸۰ متر و البرز ۶۳۷۴ متر است و همچنین حدود ۹۵ دستگاه پل بزرگ در باند رفت و برگشت است. طول تونل‌های بزرگ در این محدوده حدود ۱۳ کیلومتر است.

قطعه چهارم آزادراه تهران-شمال هم که عملیات اجرای آن در سال ۱۳۷۵ آغاز شده است، در سال ۱۳۹۱ به بهره‌برداری رسید که طبق مشاهدات گزارشات ارائه شده تاکنون در این آزادراه از زمان افتتاح هیچ تصادف منجر به فوتی وجود نداشته است.

قطعه دوم آزادراه تهران-شمال هم که ساخت آن از خرداد ۹۶ آغاز شد، هم اکنون عملیات اجرایی آن در حال اجرا است. به گفته رئیس بنیاد مستضعفان «امیدواریم با ساخت یک لاین رفت در این مسیر بتوانیم تا سال ۱۴۰۰ بخشی از این قطعه را هم اجرایی کنیم.»

قطعه سوم آزادراه تهران-شمال که به عنوان سخت‌ترین قطعه در این مسیر به شمار می‌رود طول آن ۴۷ کیلومتر است که تاکنون هیچ گونه اقدامی برای عملیات اجرایی آن صورت نگرفته است .

گفتنی است، آزادراه تهران-شمال به عنوان یکی از بزرگترین عملیات مهندسی و عمرانی کشور به شمار می‌رود که به دلیل طولانی شدن زمان ساخت آن به عنوان آزادراه افسانه‌ای شناخته می‌شود. امروز بعد از گذشت چندین سال بالاخره طلسم این بزرگراه شکسته شد و به دست آقای روحانی رئیس جمهور به صورت رسمی افتتاح شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تهران شمال آزادراه تهران شمال عوارض تهران شمال افتتاح تهران شمال آزادراه تهران شمال نرخ عوارض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۰۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرترددترین جاده کشور کدام است؟

به گزارش خبرآنلاین ،سرهنگ ابراهیم ارزانی در نشست خبری که ظهر امروز در محل پلیس راه آزادراه تهران – شمال برگزار شد. گفت: حوزه استحفاظی پلیس راه تهران بزرگ در محدوده محورهای مواصلاتی پایتخت است. و حوزه پوشش آن از شمال در آزادراه تهران – شمال تا قبل از شهرستانک و همچنین محورهای شمیرانات و لواسانات و میگون و آزادراه پردیس و جاده قدیم جاجرود و …، از غرب آزادراه تهران – کرج تا گرمدره، از شرق و جنوب نیز آزادراه تهران – قم تا کیلومتر ۶۵، آزادراه غدیر تا کیلومتر ۳۱، جاده امام‌رضا تا سرتوتک و جاده‌های ری و ورامین و … را دربر می‌گیرد. آزادراه تهران – ساوه نیز در اختیار فرماندهی پلیس راه غرب استان تهران است.

ایسنا در خبری نوشت:وی ادامه داد:‌ در مجموع حدود یک درصد راه‌های کشور در حوزه استحفاظی پلیس راه تهران بزرگ قرار دارد. اما برابر آمارها حدود ۱۳ درصد ترددهای کل کشور از این راه‌ها انجام شده است. همچنین پرترددترین محور مواصلاتی کشور یعنی آزادراه تهران – کرج نیز در حوزه استحفاظی پلیس راه تهران بزرگ قرار دارد. به‌طوریکه روزانه حدود ۲۴۰ هزار تردد در آن انجام می‌شود.

کاهش شش درصدی شمار جان‌باختگان تصادفات جاده‌ای

به گفته فرمانده پلیس راه تهران بزرگ در مجموع در سال گذشته یک میلیارد و ۱۲۸ میلیون و ۳۴۵ تردد در جاده‌های استان تهران ثبت شده. که حدود نیمی از آن یعنی معادل ۶۰۰ میلیون تردد در حوزه ترافیک بزرگ انجام شده است. همچنین در سال ۱۴۰۲ با تلاش همکاران پلیس راه و همکاری خوب مردم. ما شاهد کاهش شش درصدی شمار جان‌باختگان تصادفات جاده‌ای در حوزه استحفاظی تهران بزرگ بودیم.

رئیس پلیس راه پایتخت با بیان اینکه اوج تصادفات در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۰ رخ داده. و به بازگشت از محل کار و خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان بازمی‌گردد. تصریح کرد: ۲۶ درصد علت تصادفات در جاده‌های تهران بزرگ عدم توجه به جلو است.

ارزانی درباره استفاده از پهپاد برای رصد وضعیت ترافیکی محورهای مواصلاتی نیز گفت: بکارگیری پهپادها برنامه‌ریزی شده و لیکن هنوز به پلیس راه پایتخت اختصاص پیدا نکرده است.

لاین اضطرار مخصوص خودروهای امدادی، پلیس و امداد رسان است

وی با بیان اینکه تردد برخی خودروها از لاین اضطرار با سرعت بالا منجر به وقوع تصادفات فوتی با خودروهای متوقف در این معبر شده است گفت:: لاین اضطرار مخصوص خودروهای امدادی، پلیس و امداد رسان است و پلیس با آن برخورد خواهد کرد.

رئیس پلیس راه پایتخت با بیان اینکه تردد موتورسیکلت در کلیه آزادراه‌ها ممنوع است افزود: مأموران پلیس راه به محض مشاهده با تردد موتورها در آزادراه برخورد کرده و موتورها توقیف می شوند؛ موتورهای سنگین هم که اصلا اجازه تردد نداشته و به محض مشاهده توقیف می‌شوند.

ارزانی همچنین درباره کاهش آمار تصادفات جاده‌ای نیز گفت: هدف‌گذاری ما کاهش ۱۰ درصدی شمار قربانیان حوادث رانندگی در جاده‌های تهران بزرگ است. این موضوع با کمک مردم و همچنین افزایش مبلغ جریمه‌ها دست‌یافتنی خواهد بود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904402

دیگر خبرها

  • بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی پارس ایر به پروازهای خراسان جنوبی پیوست
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی
  • پرترددترین جاده کشور کدام است؟
  • آخرین خبرها از جاده‌های مازندران در پایان هفته
  • ورود موتورسیکلت به آزادراه‌ها ممنوع است
  • وعده‌های مدیریتی « تاکید بر اتمام هرچه سریع‌تر آزادراه ارومیه-تبریز» ادامه دارد
  • قبل از خرید، مهمترین تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک را بدانید!
  • ۱۶۹۰ واحد مسکونی اردستان در حال ساخت است
  • ترافیک سنگین در آزاد راه کرج - تهران
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت / بارش باران در محورهای ۱۱ استان